Life Of Joy´s


Vår

Här kommer en våruppdatering!

 

Som det ofta brukar vara så var det väldigt länge sedan senaste uppdateringen här på hemsidan. Alla valpar har nu flyttat till nya hem. Waterloo var den sista valpen som lämnade boet. Det blev i början av januari. Det var en rolig och händelserik period med 7 små valpar, en mamma, en valp och en till vovve som också ville ha omtanke. Fullt upp hade vi i alla fall, men så roligt!

 

Lilla Chadvig har växt till sig och är nu 10 månader. Han har utvecklats till en trevlig och lekfull hund. Dock är han i en period där han vill visa sig lite stor och stöddig mot andra hundar, så att skälla lite extra kan vara bra för att visa det tycker han. Annars så passar han bra in i flocken och är nu harmonisk, precis som de andra. Han är testad för prcd-PRA och vi väntar på provsvaren. Vi vet dock att han är frisk, men det är något som ska göras även i Sverige.

 

Planerna framöver är att ha en fin vår med hundarna där Chadvig ska testas i patella och ögonlysning, för att sedan förbereda en till valpkull. Sintra beräknas löpa i maj så en parning mellan de två är planerad då. Sintra är redan ögonlyst och patellaundersökt. Vi tror faktiskt att hon och Chadvig kommer bli en väldigt bra kombination, med Sintras lugna men glada och alerta temperament, blandat med Chadvigs stora livsglädje, trevlighet och öppenhet. Att de även är i ungefär samma storlek och har väldigt olika teckningar på kroppen gör att kullen troligtvis kommer bli jämn och fin med spännande färgteckningar!

 

Idag var bland de första dagarna med riktig vårsol. Hundarna tog direkt tillfället i akt och gick ut och satt sig på altanen och njöt. Så fort man kommer nära och ska ta kort så börjar de röra på sig, men denna gång satt alla kvar förutom Chadvig som hann resa sig. Det blev en fin bild ändå.

Sintra och Stella

9 mar 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)