Life Of Joy´s


Aktuellt

Nytt inlägg! www.nouw.com/lifeofjoy

12 sep 2015

.

www.nouw.com/lifeofjoy

19 aug 2015

Från och med nu kommer text och bilder komma upp på www.nouw.com/lifeofjoy.

Den sidan ersätter endast den här fliken, som har varit som en blogg. Den huvudsakliga infon kommer fortfarande komma upp denna hemsida, www.lifeofjoy.n.nu, men uppdateringar och nyheter kommer flyttas till nya bloggen. Det är lättare så.

Vi kommer skriva här när ett nytt inlägg kommer upp.

 

Nu har den sidan uppdaterats med lite nya bilder från semestern!

www.nouw.com/lifeofjoy

Inga puppies

17 jul 2015

Hej!

För några veckor sedan var vi säkra på att Sintra var dräktig då vi såg tydliga tecken på det. Sedan runt tiden när magen borde ha börjat växa mer har vi blivit osäkra. Sintras mage växte inte. Vi har tittat och tittat, känt efter och funderat. Vissa dagar har vi tänkt att det nog inte finns några valpar i magen. Andra dagar har vi tänkt att, jo men visst gör det det.

Sintra skulle ha fött i dessa dagar när vi skriver detta. Men inget har hänt. Vi har tagit tempen på henne men inte fått något avvikande värde. Därför är det högst troligt att Sintra inte är dräktig. Vad det beror på vet vi inte. Vi har en teori om att det kanske fanns valpar först, vilka sedan absorberades, vilket kan hända ibland.

Vi har varit osäkra ända fram till idag, ett par dagar efter första beräknad valpningsdag, men tvingas nu inse att hon inte får några valpar denna gång. 

I höst kommer vi prova igen. Vi hoppas verkligen att det går bra då.

Puppies

21 jun 2015

Egentligen visste vi inte om vi skulle skriva något redan. Eller redan och redan, det har ändå gått snart 6 veckor. Så vi känner att vi borde lita på våra betraktelser vi gjort. Vi märker på både Sintras beteende och på magen att det är något annorlunda. Hon är lugnare, mer sällskapssjuk och lite grinig mot de andra hundarna. Hennes tuttar är röda och lite större än förut, och vi tror vi även att lilla magen putar lite. Liknande symptom vi sett på de andra när de varit dräktiga. Så med all säkerhet är Sintra dräktig!!

Parning

19 maj 2015

Vi kan nu meddela att Sintra och Chadvig är parade! Om allt går bra nu väntas valpar nedkomma i juli. Detta är ju första gången för båda så det är väldigt spännande, men vi hoppas att det kommer gå fint.

 

/bild-6.jpg

Vår

9 mar 2015

Här kommer en våruppdatering!

 

Som det ofta brukar vara så var det väldigt länge sedan senaste uppdateringen här på hemsidan. Alla valpar har nu flyttat till nya hem. Waterloo var den sista valpen som lämnade boet. Det blev i början av januari. Det var en rolig och händelserik period med 7 små valpar, en mamma, en valp och en till vovve som också ville ha omtanke. Fullt upp hade vi i alla fall, men så roligt!

 

Lilla Chadvig har växt till sig och är nu 10 månader. Han har utvecklats till en trevlig och lekfull hund. Dock är han i en period där han vill visa sig lite stor och stöddig mot andra hundar, så att skälla lite extra kan vara bra för att visa det tycker han. Annars så passar han bra in i flocken och är nu harmonisk, precis som de andra. Han är testad för prcd-PRA och vi väntar på provsvaren. Vi vet dock att han är frisk, men det är något som ska göras även i Sverige.

 

Planerna framöver är att ha en fin vår med hundarna där Chadvig ska testas i patella och ögonlysning, för att sedan förbereda en till valpkull. Sintra beräknas löpa i maj så en parning mellan de två är planerad då. Sintra är redan ögonlyst och patellaundersökt. Vi tror faktiskt att hon och Chadvig kommer bli en väldigt bra kombination, med Sintras lugna men glada och alerta temperament, blandat med Chadvigs stora livsglädje, trevlighet och öppenhet. Att de även är i ungefär samma storlek och har väldigt olika teckningar på kroppen gör att kullen troligtvis kommer bli jämn och fin med spännande färgteckningar!

 

Idag var bland de första dagarna med riktig vårsol. Hundarna tog direkt tillfället i akt och gick ut och satt sig på altanen och njöt. Så fort man kommer nära och ska ta kort så börjar de röra på sig, men denna gång satt alla kvar förutom Chadvig som hann resa sig. Det blev en fin bild ändå.

Sintra och Stella

God Jul

24 dec 2014

/bild-4.jpg

Från oss alla, till er alla

En riktigt god jul

 

(Fr. vänster: Soya, Stella och Waterloo. Tre generationer!)

Waterloo

23 dec 2014

Nu har det flesta valparna flyttat till nya hem. Vi tror att alla har fått det jättebra i sina nya, mysiga familjer.

Lilla Waterloo bor kvar hos hos ännu då vi valt att ha honom kvar längre. Han fick idag sin 12-veckors vaccination och blev även veterinärbesiktigad. Allt gick bra så han är nu redo att flytta till en ny familj. Waterloo är en röd pudelvalp som vi tror kommer bli liten dvärg till storleken. Han är trevlig, social, lekfull men har ändå ett ganska lugnt och coolt temperament.

Waterloo är efter föräldrar som är trevliga och sociala pudlar samt hälsotestade. Det går bra att höra av sig vid frågor och/eller intresse!

8 veckor

26 nov 2014

Idag blir valparna 8 veckor! 

Tiden har sprungit förbi samtidigt som den har känts väldigt lång. Att pyssla om sju valpar är ett stort jobb, men samtidigt roligt så tiden har gått fort.

 

Nu är valparna naturligtvis större och busigare sedan sist jag skrev. Det är ofta full fart inne i valphagen. Speciellt när Chadvig hoppar in, då blir det lekkalas! Ibland får valparna även vara och springa vart de vill, men de brukar hålla sig inom säkert område nära hagen, alltså köket. Valparna har även blivit badade. Det kändes nog lite konstigt men det fungerade fint.

 

Den första valpen har nu lämnat. Det var Honey Honey som var först ut att få komma till sin nya familj. Honey är en tjej med mycket fart i och drar sig inte för att busa. Hon är också oerhört social och är den som alltid kommit först fram till staketet för att hälsa. Hon kommer vara saknad! Vi är också säkra på att hon kommer få det superbra i sitt nya hem. De andra valparna kommer framöver flytta succesivt. Det är dock en tik och en hane som väntar på att finna en trevlig familj.

 

 /image.jpg

BUUUS

 

/image.jpg

Nybadade pluppisar.

 

/image.jpg

Honey Honey "Ellen" somnade efter amningen.

 

/image.jpg 

Chadvig och Honey Honey.

 

/image.jpg

Fr. vänster: Super Trouper, Mamma Mia, Waterloo, Dancing Queen.

 

/image.jpg

Chadvig och Super Trouper.

 

/image.jpg

Sötnosen Super Trouper.

 

/image.jpg

Fr. vänster: Dancing Queen, Super Trouper, Fernando, Mamma Mia och Waterloo.

 

 

Kip och Penny på besök

22 nov 2014

Kip och Penny var här på besök idag. Kip, eller Savoy som han hette förut, hade vi kvar tills i somras då vi bestämde oss för att han skulle flytta. Penny är hans kullsyster som bor här i Falun. Det blev ett kärt återseende då de två har haft oerhört roligt tillsammans tidigare. 

 

/image.jpg

Penny (Penny Lane) och Kip (Savoy Truffle).

 

/image.jpg

Lite nyfiken är man då allt.

 

/image.jpg

Kip

 

Hela ligan

10 nov 2014

I helgen har vi haft alla vovvar hemma då Soya brukar bo hos min (Linnea) morfar. Trots att vi ofta träffar henne annars så är det så härligt att ha henne här hemma. Hon är en sån speciell hund, så mysig och trevlig samt glad mot alla, och ingen kan bli så lycklig som Soya när hon träffar de hon tycker om!

 

/image.jpg

 

Grattis Beatles-kullen!

7 nov 2014

Vi vill hälsa ett STORT GRATTIS på 1-årsdagen till alla valpar i Beatles-kullen! Penny Lane, Savoy Truffle, Lady Madonna, Rocky Racoon, Helter Skelter, Honey Pie och Sun King. Hoppas ni får en fin ettårsdag med massa bus och kärlek.

 

5 veckor

5 nov 2014

Nya bilder på valparna finns nu här!

 

Sedan sist har det hänt några små saker. Vi har haft besök av valpintresserade så nu är tre valpar tingade.

Valparna har också börjat äta uppblött torrfoder. I början var detta lite kruxigt för dem. De ramlade lätt omkull i sin iver vid matskålen så att maten också ofta åkte ur, eller så stod/låg de i skålen och mumsade i sig maten. Nu har de dock fått in knixen lite bättre. De har även, tillsammans med Stella, blivit avmaskade. Det gick bra och de tyckte nog inte att det smakade alltför illa. Annars har de blivit rörligare då de har upptäckt varandra lite mer. Det är faktiskt ganska roligt att leka med brorsorna och syrrorna! Att leka med Chadvig är också något som är väldigt roligt. Även för Chadvig, han som har haft så svårt att hålla sig borta från valpkorgen ända från början. Sintra är mer försiktig och kan tycka det blir lite läskigt när de blir för klängiga, men intresserad är hon ändå av dessa småvovvar.

 

 

/image.jpg

Fernando busar med Sintra, Super Trouper i bakgrunden.

 

/image.jpg

Dancing Queen och Mamma Mia.

 

/image.jpg

Vilka bustroll! Fr. vänster: Honey Honey, Waterloo, Chiquitita och Dancing Queen.

3 veckor

22 okt 2014

Nu är valparna 3 veckor och de är registrerade i SKK. Deras ögon är öppna och de ser världen lite bättre nu. Det märks att de är mer nyfikna och försöker knalla runt i valplådan så gott det går. Ett par gånger har en valp också trillat ur lådan, men som tur är så landade den på en mjuk filt! Nu börjar även Chadvig och Sintra få komma närmare valplådan. Chadvig har varit oerhört nyfiken hela tiden. Han blir som sprallig när han luktar på dem och vill leka samtidigt som han inte riktigt vet hur han ska bete sig. Sintra har varit mer avvaktande och inte förrän nu har hon gått nära valpkorgen. Men, blir de alltför närgågna kommer Stella och motar bort dem direkt.

 

Till helgen kommer de första valpbesökarna vilket blir spännande. Tiden är nästan halvvägs nu och det går så fort!

2 veckor

15 okt 2014

Idag blir valparna två veckor gamla.

Alla har börjat öppna ögonen, mer eller mindre. Man ser att de blir lite mer nyfikna och försöker till och med ta ett par steg för att ta sig framåt fortare.

 

Idag har de fått agera fotomodeller. Trots att de är så små och relativt lugna än är det svårt att få bra bilder på dem. Länk till dessa finns här: www.lifeofjoy.n.nu/abba

← Äldre inlägg

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)